Οι υπάλληλοι των Apple Stores σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για να συνδικαλιστούν καθώς το χάσμα μεταξύ ωρομίσθιων και στελεχών στον τεχνολογικό γίγαντα μεγαλώνει.

Η Washington Post αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο καταστήματα ετοιμάζονται να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB).

Όπως γράφει το Fortune , η ώθηση για τη σύσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων έρχεται καθώς οι εργαζόμενοι στον κλάδο της λιανικής, εκφράζουν όλο και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια με τους μισθούς τους καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στις ΗΠΑ.

Το ποτήρι ξεχείλισε, μετά την ανακοίνωση ότι οι απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, αυξήθηκαν κατά 569% πέρυσι, φτάνοντας τα 98,7 εκατομμύρια δολάρια — 3 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο μισθό, 82,3 εκατομμύρια δολάρια μετοχές και ένα μπόνους μετρητών 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι 1.400 φορές μεγαλύτερο από ό,τι κέρδιζε ο μέσος υπάλληλος της Apple.

Πέρυσι, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 378 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τον Ιανουάριο έγινε η πρώτη εταιρεία, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή