Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ομοσπονδιακών αρχών αυτοκινήτου της Γερμανίας βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Bild, η Tesla και πιο συγκεκριμένα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που θα επηρεάσει τα δεδομένα για την εταιρεία σε όλη την Ευρώπη.

Θυμίζουμε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η αντίστοιχη αρχή στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη νέας έρευνας που αφορά πιθανές δυσλειτουργίες στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης στα οχήματα της εταιρείας. Φαίνεται, λοιπόν, πως και οι γερμανικές αρχές της KBA περνούν υπό αυστηρό έλεγχο το σύστημα, κάτι που μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στην εμπορική κυκλοφορία της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η KBA βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεννόηση και με τις αντίστοιχες αρχές στην Ολλανδία.

Το όλο θέμα έρχεται να επιβαρύνει τις σχέσεις της Tesla με την Γερμανία, με την εταιρεία να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη με τις συνεχείς καθυστερήσεις που καταγράφονται στην ολοκλήρωση του πρώτου εργοστασίου της στην Ευρώπη, έξω από το Βερολίνο. Το εργοστάσιο έχει σκοντάψει σε συνεχόμενα εμπόδια, κυρίως από τοπικές αλλά και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που ανησυχούν για την παρουσία του στην περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί