Η γερμανική οικονομία πιθανότατα θα σημειώσει ύφεση και το τρέχον τρίμηνο, καθώς τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού κρατούν πολλούς εργαζόμενους μακριά από τη δουλειά τους, προβλέπει η Bundesbank, η οποία μεταθέτει για την άνοιξη την ανάκαμψη.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατέγραψε υποχώρηση από τους ρυθμούς ανάκαμψης και το τελευταία τρίμηνο του 2021, καθώς η βιομηχανία αντιμετώπισε εκτεταμένα προβλήματα στον εφοδιασμό, λόγω των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Και αυτή η παράμετρος μπορεί να υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο, η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον δημιουργεί νέα προβλήματα επηρεάζοντας τις υπηρεσίες και συνολικά την απασχόληση.

Διαβάστε επίσης: Oxford Economics: Σε υψηλό 5μήνου ο ΡΜΙ στην ευρωζώνη – Τι σηματοδοτεί

Όπως επισημαίνει στη σημερινή μηνιαία της έκθεση η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, αυτήν τη φορά δεν είναι μόνο η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών που πιθανότατα επηρεάζεται από τα μέτρα περιορισμού και τις αλλαγές στην κινητικότητα. Οι απουσίες εργαζομένων λόγω της πανδημίας, εξηγεί, είναι πιθανό να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα και σε άλλους τομείς.

Η Bundesbank εκτιμά ότι χάρη στη σταδιακή αντιμετώπιση των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην αυξημένη ζήτηση, η βιομηχανία θα δώσει ώθηση στην οικονομία, θέτοντας τις βάσεις για ανάκαμψη την άνοιξη, υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα υποχωρήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή