Ενθαρρυντική άνοδο δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του ΡΜΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ζώνη του ευρώ. Όπως αναφέρει η Oxford Economics, σχολιάζοντας την δημοσιοποίηση των στοιχείων, ο ΡΜΙ τον Φεβρουάριο ανέβηκε στις 55,8 μονάδες, αυξημένος κατά 3,5 μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για ένα μέτριο μηνιαίο κέρδος.

Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει επίσης υψηλό πέντε μηνών, παρέχοντας σημαντική επιβεβαίωση ότι η οικονομική δραστηριότητα της ευρωζώνης ανακτά γρήγορα τη δυναμική της ανάπτυξης.

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι η ισχυρή απόδοση ήταν ευρείας βάσης. Η άνοδος του Φεβρουαρίου οφείλεται στην πολύ ταχύτερη ανάπτυξη των υπηρεσιών, με τον PMI να αυξάνεται στο 55,8 από 51,1 τον Ιανουάριο. Οι PMI συνεχίζουν επίσης να δείχνουν πολύ σταθερές τάσεις στη μεταποίηση, παρά την ελαφρά χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξης τον Φεβρουάριο. Σε επίπεδο χώρας, τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία σημείωσαν μεγάλα κέρδη στα μισά του πρώτου τριμήνου, αλλά τα γαλλικά στοιχεία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Η Oxford Economics εκτιμά επίσης, ότι οι δείκτες για το μέλλον ήταν επίσης ενθαρρυντικοί καθώς το κλίμα για το επόμενο έτος αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στο ισχυρότερο από τον Ιούνιο του 2021. Το αδύναμο ξεκίνημα του έτους σημαίνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης είναι πιθανό να παραμείνει μέτρια το 1ο τρίμηνο, αλλά τα σημερινά αποτελέσματα PMI συμβαδίζουν με τις προβλέψεις μας ότι η σταθερή ανάπτυξη θα συνεχιστεί το δεύτερο τρίμηνο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή