Στην αναθεώρηση της τιμής στόχου της μετοχής της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προχώρησε η Euroxx Securities.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής την οριοθετούν στα 18 ευρώ έναντι 16,50 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της. Η νέα τιμή στόχος είναι υψηλότερη 42% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Euroxx σε ειδικό report εκτιμούν ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με τη σταθερή πορεία της και τις δυνατότητες εκτέλεσης των έργων και υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδίου βρίσκεται σε καλή θέση προκειμένου να καρπωθεί σημαντικό μερίδιο των νέων έργων ΑΠΕ 10 GW που πρόκειται να αναπτυχθούν στη χώρα μας. Οι αναλυτές θυμίζουν τον στόχο που έχει τεθεί από τη χώρα μας ώστε το 2030 οι ΑΠΕ να ανέλθουν στα 18,9 GW από 8,9 GW σήμερα. Οι συνολικές επενδύσεις θα είναι της τάξης των 43 δις. ευρώ, ενώ ήδη η Κομισιόν έχει εγκρίνει τα καθεστώτα ενίσχυσης ύψους 3,7 δις. ευρώ για ΑΠΕ στο διασυνδεδεμένο σύστημα αλλά και σε νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα.

Ενισχυτικά των παραπάνω, αναφέρει το report της Euroxx, είναι και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ΑΠΕ που θα έχει έτοιμο η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Επέκταση του χαρτοφυλακίου

Η Euroxx αναφέρεται στο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το οποίο αποτελείται σήμερα από εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 892 MW (αιολικά 865 MW, 18 MW υδροηλεκτρικά και 9 MW φωτοβολταϊκά) στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η εισηγμένη συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά θέτοντας στόχο τα 3 GW έως το 2026.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  έχει ήδη χαρτοφυλάκιο με άδειες παραγωγής ηλιακών πάρκων 1,1GW (αιολικά ισχύος 110MW έτοιμα για κατασκευή), 2GW υπό ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης (συμπεριλαμβανομένων 680MW Αμφιλοχίας και με εγκεκριμένη επιχορήγηση 250 εκ. ευρώ), 397MW αιολικών πάρκων υπό κατασκευή, καθώς και 1,8GW κατά τη φάση της λήξης της αδειοδότησης. «Ως εκ τούτου, στο βασικό μας σενάριο, αναμένουμε τώρα ότι η δυναμικότητα θα φτάσει τα 1.399MW μέχρι το τέλος του 2024, γεγονός που συνεπάγεται νέες προσθήκες 507MW στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η χρηματοδότηση για το CapEx 2022-24e θα είναι ύψους 660 εκατ. ευρώ», αναφέρει η Euroxx.

Δυναμική κερδών

Οι αναλυτές της Euroxx διαπιστώνουν ισχυρή δυναμική κερδών για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

«Συνολικά, οι νέες εκτιμήσεις μας εξακολουθούν να υποδηλώνουν ισχυρή δυναμική κερδών, με πωλήσεις 5,9% και EBITDA 17,8%.

Επίσης εκτιμά «γενναιόδωρη πολιτική διανομής μερισμάτων με συνολική απόδοση (DPS ή/και απόδοση κεφαλαίου) 2,7%-3,5% την περίοδο 2021-24, πολύ πιο μπροστά από ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις