Ενώ οι αμερικανικές εταιρείες έχουν μικρή έκθεση σε απευθείας πωλήσεις είτε στη Ρωσία είτε στην Ουκρανία, οι έμμεσοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν από την εκτυλισσόμενη κρίση θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικοί, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

«Η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας αποτελεί έναν χαμηλό κίνδυνο για τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών, αλλά ένα σοκ στην τιμή της ενέργειας εν μέσω μιας επιθετικής στροφής της κεντρικής τράπεζας σε μια πολιτική που επικεντρώνεται στον πληθωρισμό θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Οι έμμεσοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη γεωπολιτική κατάσταση περιλαμβάνουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις καταναλωτικές δαπάνες λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων, καθώς και διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού, διαγραφές πιστώσεων και περιουσιακών στοιχείων και κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανέφεραν οι αναλυτές.

Η κρίση στην Ουκρανία προσθέτει ένα τείχος ανησυχιών για τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, μετά από μια καταστροφή φέτος που προκλήθηκε από την αύξηση του πληθωρισμού και τη στροφή σε πιο επιθετική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες.

Με πετρέλαιο κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι εν μέσω του κινδύνου των δυτικών κυρώσεων που στοχεύουν τη Ρωσία, οι εταιρείες που εκτίθενται περισσότερο στο αυξανόμενο κόστος καυσίμων περιλαμβάνουν αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta Air Lines Inc., η United Airlines Holdings και η American Airlines Group, σύμφωνα με την ομάδα της JPMorgan. Ο κλάδος ήδη παλεύει να ανακάμψει αφού η πανδημία οδήγησε τα παγκόσμια ταξίδια σε αδιέξοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές