Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) βρέθηκε εταιρεία που δραστηριοπιοιείται στον κλάδο εμπορίας οπτικών ειδών, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας κατόπιν σχετικής καταγγελίας. Ειδικότερα, σήμερα η ΕΑ προέβη στη διενέργεια αιφνίδιου επιτόπιου ελέγχου στην καταγγελλόμενη επιχείρηση, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των άρθρων 1 και 2 ν. 3959/2011 και 101/102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Η ΕΑ εξετάζει πιθανές πρακτικές επηρεασμού των τιμών μεταπώλησης και απαγόρευσης στα μέλη του δικτύου διανομής της να πωλήσουν τα προϊόντα μέσω επιγραμμικών πλατφορμών.

Όπως επισημαίνεται πάντως στη σχετική ανακοίνωση της ΕΑ, ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011, και ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις