H μετοχή της APA (NASDAQ:APA) παραμένει σε ανοδική τάση, μία από τις ελάχιστες στον Nasdaq Global Select που δεν έχει επηρεαστεί από το γενικά πτωτικό κλίμα στις ΗΠΑ.

Το επίπεδο των 24,80 δολαρίων αφορά στην κύρια στήριξη, όπου και θα κριθεί η εμπιστοσύνη των μετόχων της, άρα και η επενδυτική βάση της, καθώς εξέπληξε αρνητικά στο δ’ τρίμηνο ανακοινώνοντας μεν κέρδη (κέρδη ανά μετοχή στα 1,29 δολάρια) μειωμένα όμως σε σχέση με τα αναμενόμενα (1,46 ανά μετοχή).

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι παρά την “αρνητική” έκπληξη σε σχέση με τις αναλύσεις, η εταιρεία των 11 δισεκ. δολαρίων κεφ/ση κατάφερε να αυξήσει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο την κερδοφορία της (0,70 και 0,98 σε β’ και γ’), με την απόδοση της μετοχής στο 3μηνο να αγγίζει το +24% και στο 6μηνο το 101%.

Τέλος, ας σημειωθεί πως ώθηση στα κέρδη της πετρελαϊκής αναμένεται να δώσει η – προ ολίγον ημερών- ανακάλυψη πετρελαίου στην ερευνητική γεώτρηση Krabdagu στα ανοιχτά του Σουρινάμ, καθώς στην περιοχή αυτή η APA κατέχει το 50% του εργατικού συμφέροντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News