Παρά το αισιόδοξο άνοιγμα της αγοράς με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει υψηλό ημέρας στο +0,56% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, η παντελής έλλειψη αγοραστικής διάθεσης αποτυπώθηκε στο ταμπλό με σταδιακή και τελικά καθολική επικράτηση των – λίγων – πωλητών.

Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η Wall Street ήταν κλειστή, με τις πληγές από την καθίζηση της Παρασκευής να είναι ακόμα ανοιχτές, ενώ και στην αγορά συναλλάγματος δεν παρατηρήθηκε κάποια αλλαγή στα δεδομένα.

Ενδεικτικό της διάθεσης για ρευστοποιήσεις στο δεύτερο μισό της ημέρας, είναι ότι από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 16 έκλεισαν πτωτικές, επί συνόλω 75 πτωτικών έναντι 35 ανοδικών.

Ωστόσο, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν μέτρια για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση, κάτι που εμποδίζει στην συναγωγή ασφαλούς συμπεράσματος ως προς την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε θετικό έδαφος, αντιμετωπίζοντας τη στήριξη της περιοχής των 950 μονάδων, από όπου μπορεί να βρει πάτημα, για να συνεχίσει προς τις ευκταίες 1020-1040 μονάδες που συνιστούν και το άνω όριο της πολυετούς πλαγιοανοδικής κίνησης.

Και μάλιστα, η ψυχολογικής σημασίας ενδεχόμενη προσπέλαση των εμβληματικών 1000 μονάδων, θα προσδώσει έντονη θετική χροιά, ως διακαής πόθος εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια.

Άξια μνείας ήταν για άλλη μία φορά η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος δηλώνει ανθεκτικός, όπως επίσης και της μετοχής της Infoquest, που ξανά έπιασε την τιμή προ αποκοπής μερίσματος, προσθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κεφαλαιακά κέρδη στους μετόχους που την εμπιστεύτηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News