Ο στρατός της Λευκορωσίας, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας, δεν μετέχει στην εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με το RIA, ο Λουκασένκο πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στο Μινσκ.

«Τα στρατεύματά μας δεν λαμβάνουν κανένα μέρος στην επιχείρηση αυτή», δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνεδρίαση με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λευκορωσικό έδαφος – όπου στρατιωτικό τους σώμα στρατοπέδευε για εβδομάδες για στρατιωτικές ασκήσεις – στην επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας.

Συνομιλία με Πούτιν

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος του τηλεφώνησε, του «έκανε μια πολύ λεπτομερή ενημέρωση για την κατάσταση» και του δήλωσε ότι ο σκοπός της εισβολής ήταν να «δοθεί τέλος στην γενοκτονία του πληθυσμού στις περιοχές Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ».

Αυτά τα δύο φιλορωσικά αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο από το 2014 με τις ουκρανικές δυνάμεις και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».