Αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο κατέλαβαν σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, που πλέον βρίσκονται μία «ανάσα» από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Πρόκειται, πιθανότατα, για το αεροδρόμιο Αντόνοβ (γνωστό και ως Χοστόμελ) που βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα και το οποίο ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Άγνωστα παραμένουν τα σχέδια των Ρώσων αναφορικά με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν δηλαδή θα επιχειρήσουν να τον συλλάβουν καταλαμβάνοντας το Κίεβο.

Όπως μεταδίδει o δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ανταποκριτής στο Buzzfeed News στο Twitter, μεγάλος αριθμός από ρωσικά Mi-8 συμμετείχαν στην επιχείρηση με στόχο τον ζωτικής σημασίας αερολιμένα.

Ρωσικά στρατεύματα έξω από το Κίεβο

Στα πλάνα του CNN, που μεταδίδει live από την περιοχή, διακρίνονται αλεξίπτωτα.

Η ουκρανική εθνοφρουρά λέει ότι έχει εξαπολύσει αντεπίθεση. Οπως είχαν προβλέψει οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, η επίθεση εκτυλίχθηκε γρήγορα, ίσως πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν.

Έχοντας δημιουργήσει προγεφύρωμα, αυτό που ίσως αναμένεται είναι η προέλαση των ρωσικών τεθωρακισμένων ή η χρήση της βάσης για επιθέσεις στο Κίεβο.

Ο χάρτης της ρωσικής εισβολής

Τα σημεία όπου έχουν αναφερθεί έως αυτή τη στιγμή ρωσικές επιθέσεις καθώς και οι περιοχές της εισβολής σε νεότερο γράφημα του Guardian.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα