Δύο χρυσά βραβεία απέσπασε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ στη φετινή διοργάνωση των Circular Economy Awards της εταιρίας BOUSSIAS, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τα βραβεία στην κατηγορία Zero Waste (Μηδενικά Απόβλητα) και Construction & Demolition Recycling (ανακύκλωση υλικών εκσκαφών).

Zero Waste

Ο ΤΙΤΑΝ έλαβε Χρυσό Βραβείο ως η πρώτη βιομηχανία τσιμέντου στην Ελλάδα με πιστοποίηση κυκλικής οικονομίας Platinum Zero Waste to Landfill, την οποία έλαβαν όλα τα εργοστάσιά του σε Καμάρι, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και η οποία έχει επιβραβεύσει την πρακτική των άριστων περιβαλλοντικών επιδόσεων που ακολουθούν, εξασφαλίζοντας την εκτροπή από την ταφή των αποβλήτων των εργοστασίων σε ποσοστό που αγγίζει το 100%. Σημειώνεται ότι το 2020, πάνω από 65.000 τόνοι υλικών ανακτήθηκαν εσωτερικά ή διατέθηκαν σε πιστοποιημένους αποδέκτες και δεν κατέληξαν σε ταφή.

Construction & Demolition Recycling

Το δεύτερο Χρυσό Βραβείο απονεμήθηκε στον Τιτάνα για την αξιοποίηση υλικών εκσκαφών και υπολειμμάτων σκυροδέματος στην παραγωγή κλίνκερ/τσιμέντου. Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση βιώσιμης ανάπτυξης την οποία ο ΤΙΤΑΝ εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται πολύτιμοι φυσικοί πόροι και ενέργεια, και να δίνεται λύση στο πρόβλημα της διάθεσής τους, εκτρέποντάς τα από την ταφή.

Ενδεικτικά, το 2020, το εργοστάσιο τσιμέντου στο Καμάρι υποκατέστησε περισσότερο από το 3% των φυσικών πρώτων υλών του με υπολείμματα σκυροδέματος και υλικά εκσκαφών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση περίπου 2.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως επισημαίνει ο όμιλος, «για τον Τιτάνα, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των δραστηριοτήτων και των προϊόντων του, η μείωση των αποβλήτων και η ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες και συντάσσονται απόλυτα με τη δέσμευσή του να συμμετέχει ενεργά στην κυκλική οικονομία της Ελλάδας, στηρίζοντας την εθνική στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κρίσιμου περιβαλλοντικού ζητήματος της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων».

Τα Circular Economy Awards αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις σύγχρονες τεχνολογίες ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων. Απονέμονται σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης περιβαλλοντικών επιδόσεων και έχουν δεσμευτεί ως προς διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις