Το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει επανέλθει στη ζώνη των 950 μονάδων, έχοντας στο πλευρό του τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του, αν και οι κινήσεις είναι «προσεκτικές». Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,71% στις 950,91 μονάδες, με τον τζίρο στα περιορισμένα επίπεδα των 4 εκατ. ευρώ.

Είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο η αγορά να κινείται επιφυλακτικά σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο και άκρως ναρκοθετημένο περιβάλλον. Βέβαια, αυτό που «κρατούν» οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές είναι οι αξιοσημείωτες αντοχές που έχει επιδείξει η εγχώρια αγορά, κόντρα μάλιστα στην «ιστορία» της τελευταίας δεκαετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας το ΧΑ υπεραντιδρούσε στις πτώσεις και χώλαινε στις ανόδους των διεθνών αγορών. Είναι άλλωστε και η μόνιμη επιχειρηματολογία των επιφυλακτικών, καθώς το ΧΑ έχασε τη μεγάλη και πολυετή bull market των διεθνών αγορών, καθηλωμένο σε χαμηλότερα επίπεδα για πολλά χρόνια.

Στα τρέχοντα τώρα, το ΧΑ αντέδρασε στην περιοχή των 930 μονάδων, με τους αγοραστές να κινητοποιούνται δείχνοντας ότι συνιστά ισχυρή περιοχή στήριξης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο γενικός δείκτης έχει επανέλθει για ακόμη μία φορά στη ζώνη των 950 μονάδων, παραμένοντας στο μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου σε επίπεδα που έμοιαζαν άπιαστα κατά την πολύμηνη συσσώρευση του 2021.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική και τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 2,1% έκαστη, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ και Τιτάν να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη επίσης. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Eurobank, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών