«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ενεργειακή κρίση αλλά και οι πρωτοβουλίες της στα όργανα της Ε.Ε. πρέπει να μεταβάλλουν την σημερινή υπερβολική και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο εμμονή στους μηχανισμούς χρέωσης των ρύπων στην ενέργεια για να διασφαλισθεί χαμηλό ενεργειακό κόστος και να διασωθούν τόσο η παραγωγή όσο και τα νοικοκυριά. Οι ορατές πλέον επιπτώσεις και στη παραγωγή μας επιβάλλουν, μελέτη εκ νέου της εσπευσμένης μας στροφής, με την αφαίρεση του λιγνίτη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός εξετάζοντας με το Δ.Σ. του Συνδέσμου, τη νέα ενεργειακή κρίση και την αδυναμία της βιομηχανικής παραγωγής να αντιμετωπίσει το απρόσμενο και απίθανα υψηλό κόστος.

«Πολύ φοβόμαστε, συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, ότι το φυσικό αέριο είναι και θα παραμείνει σε ιστορικά υψηλά και αυτό επηρεάζει την χονδρική τιμή της ενέργειας. Οι αυξήσεις στο ρεύμα προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Οφείλουμε να πούμε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα αργήσουν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο κύμα αυξήσεων που αυτή τη φορά θα προέλθει από το ράλι ανόδου στην ενέργεια».

«Δεν αμφιβάλουμε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να οχυρώσει το ενεργειακό κόστος στην παραγωγή, κατέληξε ο κ. Μαθιός, αλλά θεωρούμε αναγκαίο να μελετηθεί το ενδεχόμενο αναθεώρησης επιλογών στην ενέργεια και ειδικά με τη συμπλήρωση της δικής μας παραγωγής και από τα στερεά καύσιμα που διαθέτουμε εκτός των υδροηλεκτρικών έργων και των εισαγωγών καυσίμων για να αποφύγουμε να μεταφέρουμε περισσότερα βάρη στις τελικές τιμές καταναλωτή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια