Το 2020, το 8,6% του πληθυσμού της ΕΕ και περισσότερα από ένα στα πέντε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας (21,7%) δεν ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη μέρα. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα, είναι λίγο πάνω από το 12%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 3,3% του πληθυσμού της ΕΕ και ένα στα δέκα άτομα που κινδυνεύουν από τη φτώχεια (9,7%) δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτά είναι δύο από τα δεκατρία στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του ποσοστού σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης .

Το υψηλότερο ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια που δεν μπορούν να πληρώσουν οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή άλλο χορτοφάγο καταγράφηκε στη Βουλγαρία (54,6%), ακολουθούμενη από την Ελλάδα (45,6%) και τη Σλοβακία (36,0%). Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Κύπρο (3,8%) και ακολουθούν η Ιρλανδία (3,9%), το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία (αμφότερες με 6,6%).

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια σύνδεση στο Διαδίκτυο καταγράφηκε στη Ρουμανία (40,9%), ακολουθούμενη από τη

Βουλγαρία (26,6%). Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στη Σουηδία (1,1%) και ακολουθούν η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο (αμφότερες από 1,3%).
Και για τους δύο δείκτες, τα μερίδια ήταν χαμηλότερα σε κάθε χώρα για το συνολικό πληθυσμό σε σύγκριση με τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα