Οι απόγονοι γονέων χαμηλού μορφωτικού επιπέδου είναι πιο πιθανό να ζουν στη φτώχεια όταν ενηλικιωθούν, δείχνουν τα δεδομένα της Eurostat.

Το 2019, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν υπερδιπλάσιο για τους ενήλικες (ηλικίας 25 έως 59 ετών) των οποίων οι γονείς είχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (20,3%) από ό,τι ήταν για άτομα των οποίων οι γονείς είχαν επιτύχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης (8,6%). Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12,0% για άτομα των οποίων οι γονείς είχαν μεσαίο μορφωτικό επίπεδο.

Το ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια και τα οποία είχαν γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ήταν πάνω από 20% σε 10 κράτη μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι άλλες εννιά χώρες είναι: Εσθονία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Ρουμανία (37,4%) και ακολουθούν η Βουλγαρία και η Λετονία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση της αρνητικής κατάταξης με ποσοστό 22%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Τσεχία (9,3%) και στη Δανία (9,4%) καθώς και στην Ολλανδία και τη Φινλανδία (και οι δύο 10,3%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου φτώχειας μεταξύ των ατόμων που είχαν γονείς υψηλής μόρφωσης ήταν στην Αυστρία (14,8%) και στη Σουηδία (12,7%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (2,3%) και τη Ρουμανία (3,2%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης