Πούτιν και Λαβρόφ στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Παρασκευής

Πούτιν και Λαβρόφ στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ

Επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη λίστα κυρώσεων της, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα της συζήτησης που δεν ολοκληρώθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αποφασίστηκε σήμερα από τους πρέσβεις και τους υπουργούς», είπε ο Μπορέλ.

«Έτσι, ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ βρίσκονται στη λίστα των ατόμων, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Δούμας που υποστηρίζουν αυτήν την επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Ο Μπορέλ είπε ότι οι μόνοι παγκόσμιοι ηγέτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ και ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο. «Και τώρα ο Πούτιν», πρόσθεσε.

«Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα εγκρίνει τις σκληρότερες κυρώσεις που έγιναν ποτέ κατά της Ρωσίας. Για μια εισβολή στην Ουκρανία και μια αδιάκριτη επίθεση στον ουκρανικό λαό. Θα συνεχίσουμε την παγκόσμια διπλωματική προσέγγιση για να καταδικάσουμε τη Ρωσία και να απωθήσουμε την προώθηση του ‘νόμου της ζούγκλας’» δήλωνε νωρίτερα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν και Λαβρόφ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι δική του δουλειά να τα γνωρίζει». Επίσης, υπογράμμισε ότι ο στόχος δεν είναι ο λαός της Ρωσίας, καθώς και ότι «ο Πούτιν δεν είναι ο ρωσικός λαός». Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εκτιμά ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν θα πλήξουν το 70% του τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας.

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο