Η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει να κλείσει τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το Reuters.
Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ευχαριστούσε τον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας πως η στρατιωτική υποστήριξη και ο αποκλεισμός των Στενών για τα ρωσικά πλοία είναι εξαιρετικά σημαντικές κινήσεις για τη χώρα του.
«Ευχαριστώ τον φίλο μου πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για την ισχυρή τους στήριξη. Η απαγόρευση της διέλευσης ρωσικών πλοίων προς τη Μαύρη Θάλασσα και μια σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές (κινήσεις) σήμερα. Ο λαός της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό.»
I thank my friend Mr. President of 🇹🇷 @RTErdogan and the people of 🇹🇷 for their strong support. The ban on the passage of 🇷🇺 warships to the Black Sea and significant military and humanitarian support for 🇺🇦 are extremely important today. The people of 🇺🇦 will never forget that!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 26, 2022
Επικοινωνία Λαβρόφ-Τσαβούσογλου
Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί στενά με όλες τις εποικοδομητικές δυνάμεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης προς συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.