«Η Ευρώπη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως έχει περιφερειακές απειλές, τις οποίες πρέπει κάποια στιγμή να αναχαιτίσει συνολικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Ρομπόπουλος και ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, εκτιμώντας την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις αντιδράσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακροβατεί η Τουρκία

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή, από τη μία καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και από την άλλη «τα βάζει» και με την Δύση», επισήμανε ο κ. Ρομπόπουλος.

Όπως είπε το γεγονός πως μπορεί να παραβιάζεται με ευκολία το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς ιδιαίτερες κυρώσεις, «σίγουρα δεν είναι πολύ θετικό».

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να σκέφτεται να κάνει κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας, ωστόσο δεν μπορεί γιατί προ πάντων «η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, και η Τουρκία δεν είναι Ρωσία».

Αναφορικά με τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, ο κ. Δεσποτόπουλος επισήμανε πως θα μπορούσαν να είναι πιο ισχυρές, ωστόσο κοιτάμε και το τίμημα που έχει στην Ευρώπη.

«Η Δύση δεν πρέπει να αφήσει μόνη την Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ολοκληρώνοντας, ο διεθνολόγος τόνισε πως «ο Ζελένσκι έχει τελειώσει για τον Πούτιν και δεν θα διστάσει να τον σκοτώσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα