Σε πραγματική απομόνωση θέτουν την Ρωσία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε τις νέες σκληρές κυρώσεις για την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Για πρώτη φορά η Ε.Ε. ενέκρινε την αγορά και προμήθεια όπλων και πυρομαχικών σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επίθεση. Ταυτόχρονα ενισχύουμε και πάλι τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Προτείνουμε μία απαγόρευση του εναέριου χώρου. Αφορά όλα τα αεροσκάφη με ρωσικά συμφέροντα ή όσα ελέγχονται από αυτά», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φωτογραφίζοντας έτσι και αεροσκάφη Ρώσων ολιγαρχών.

«Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κυρία φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε επίσης πως τα τοξικά μέσα παραπληροφόρησης της Ρωσίας θα αποκλειστούν.

Μπλόκο στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε πως «το RT και το Sputnik δεν θα μπορούν πια να διαδίδουν τα ψέματά τους».

«Θα απαγορεύσουμε τη μηχανή μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην Ε.Ε. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη» υποστήριξε.

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. θα βρίσκεται και η Λευκορωσία και ο πρόεδρος της Αλεξάντερ Λουκασένκο που βοηθούν τη Ρωσία στην ανάπτυξη των πολεμικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα