Mαίνονται οι σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις τόσο κοντά στο Κίεβο όσο και στο Χάρκοβο όπου έχουν εισέλθει μονάδες των ρωσικών δυνάμεων, αλλά συνταντούν σθεναρή αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό. Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία κατέθεσε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελενσκι.

«Η Ουκρανία υπέβαλε την αγωγή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νέες εκρήξεις κοντά στο Κίεβο

Ισχυρή έκρηξη έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο Κίεβο, στην περιοχή Ιρπέν, όπου φαίνεται ότι διεξάγονται σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές, στο Ιρπέν αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις μετά από συγκρούσεις με τον ουκρανικό στρατό.

Σκληρές μάχες γίνονται και κοντά στο αεροδρόμιο του Χοστόμελ, το οποίο τις προηγούμενες μέρες είχαν καταλάβει οι Ρώσοι. Σύμφωνα με το liveuamap.com, ρωσικά στρατεύματα καταστράφηκαν στην περιοχή.

Άλλη μία πολυώροφη πολυκατοικία χτυπήθηκε στο Κίεβο, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε στο Τwitter κάτοικος της ουκρανικής πόλης.

Η Ουκρανία μιλά για «4.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες»

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται και στο Χάρκοβο, ενώ η νύχτα που προηγήθηκε ήταν εφιαλτική στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 4.300 στρατιώτες κατά την εισβολή τους στην Ουκρανία, όπως ισχιρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, η οποία πρόσθεσε ωστόσο πως ο αριθμός αυτός είναι σε διαδικασία αποσαφήνισης.

Έγραψε ακόμη στη σελίδα της στο Facebook πως τα ρωσικά στρατεύματα έχασαν περίπου 146 άρματα μάχης, 27 αεροσκάφη και 26 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα τα ουκρανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν διαρκώς Ρώσους στρατιώτες που συλλαμβάνονται από τις ουκρανικές δυνάμεις ή ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί.

Δείτε σχετικά βίντεο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν