Tα χρηματιστήρια Nasdaq και NYSE διέκοψαν προσωρινά τις συναλλαγές σε μετοχές εταιρειών που έχουν έδρα τη Ρωσία και είναι εισηγμένες σ΄αυτές τις χρηματιστηριακές αγορές.

Ο λόγος, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters,  βρίσκεται στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία με τις αρχές των αγορών να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Οι μετοχές που διαπραγματεύονται στο Nasdaq και των οποίων η διαπραγμάτευση σταμάτησε είναι οι: Nexters Inc, HeadHunterGroup PLC, Ozon Holdings PLC, Qiwi PLC και Yandex. Οι αντίστοιχες στο NYSE είναι οι: Cian PLC , Mechel PAO και Mobile TeleSystems PAO.

Ξεχωριστά, η OTC Markets Group , η οποία προσφέρει πληροφορίες για σχεδόν 10.000 εξωχρηματιστηριακούς τίτλους, δήλωσε ότι αναζητά ρυθμιστικές πληροφορίες σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία και τον αντίκτυπό τους.

Η Depository Trust and Clearing Corporation, ένας οργανισμός που ανήκει στη βιομηχανία που επεξεργάζεται σχεδόν όλες τις συναλλαγές τίτλων των ΗΠΑ, δήλωσε επίσης ότι αξιολογεί τον πιθανό αντίκτυπο των κυρώσεων της Ρωσίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην αστάθεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street