Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσθετες κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας τη Δευτέρα. Με την κίνηση αυτή, ουσιαστικά απαγορεύει στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται με την τράπεζα, ενώ παράλληλα παγώνει περιουσιακά της στοιχεία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης το Εθνικό Ταμείο Περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

«Θέλαμε να εφαρμόσουμε αυτές τις κυρώσεις πριν ανοίξουν οι αγορές μας, επειδή αυτό που μάθαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τους συμμάχους και τους εταίρους μας ήταν ότι η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα προσπαθούσε να μετακινήσει περιουσιακά στοιχεία και θα υπήρχε μεγάλη φυγή περιουσιακών στοιχείων ξεκινώντας την Δευτέρα πρωί από ιδρύματα σε όλο τον κόσμο», είπε Αμερικανός αξιωματούχος σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Η στρατηγική μας για να το θέσω απλά είναι να διασφαλίσουμε ότι η ρωσική οικονομία θα πάει πίσω», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου, έρχεται μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά το Σαββατοκύριακο ότι θα περιορίσουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ