Σε αντίποινα των κυρώσεων που πλήττουν τον κλάδο των αερομεταεφορών της, και μετά τη σχετική προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κλιμάκωση των κυρώσεων, η Μόσχα απαγόρευσε σήμερα σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς.

Διαβάστε επίσης: Κυρώσεις κατά Κρεμλίνου: Εταιρείες λίζινγκ κάνουν τη Ρωσία να «ξεμείνει» από αεροπλάνα

«Σε απάντηση στην απαγόρευση ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρείες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη», ανέφερε η ρωσική αεροπορική υπηρεσία Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, πρότεινε «απαγόρευση του εναέριου χώρου». Μεταξύ άλλων έγραψε: «Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σήμερα και η Ελλάδα, με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η πολιτική αεροπορία η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα αεροσκάφη από τη Ρωσία. Η οδηγία, θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή