Εκλέχθηκε ομόφωνα στη θέση του προέδρου της Παρευξείνιας Τράπεζας ο κ. Σέρχατ Κοκσάλ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής διεθνών οικονομικών σχέσεων στο υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και θα αντικαταστήσει τον Ντμίτρι Πάνκιν που προέρχεται από την Ρωσία.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη:

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/2 το ετήσιο συμβούλιο των διοικητών της Παρευξείνιας Τράπεζας (Black Sea Trade & Development Bank) με θέμα την εκλογή νέου Προέδρου της Τράπεζας. Εκλέχθηκε ομόφωνα ο κ. Serhat Köksal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής διεθνών οικονομικών σχέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και θα αντικαταστήσει τον κ. Dmitry Pankin που προέρχεται από την Ρωσία.

Η Παρευξείνια Τράπεζα είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με μετόχους τις Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Μολδαβία, Γεωργία, Αλβανία και Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος και κατέχει μόνιμα τη θέση του Γενικού Γραμματέα της τράπεζας ενώ η προεδρία εναλλάσσεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ανά τέσσερα χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις