Με τη θετική ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών, υλοποιείται η πρωτοβουλία της Eurobank για το δημογραφικό μέσω του προγράμματος «Μπροστά για την οικογένεια», το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021.

Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων τη στήριξη οικογενειών σε ακριτικά και απομακρυσμένα σημεία της χώρας και συγκεκριμένα τον ακριτικό Έβρο, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο.

Πιο αναλυτικά, το πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της πρωτοβουλίας αναπτύσσεται σε πέντε πυλώνες για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, όπως η ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Σωματείο Be-Live και η Ένωση Μαζί για το παιδί.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται η υλοποίηση μελέτης με θέμα «Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής». Η μελέτη, που χρηματοδοτείται πλήρως από τη Eurobank, υλοποιείται από έγκριτους επιστήμονες και συνεργάτες του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Αντικείμενο είναι η καταγραφή των κρίσιμων πλευρών του δημογραφικού ζητήματος και το πώς αναμένεται κατά τα επόμενα έτη να επηρεάσει πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ασφάλιση.

Συνολικά, από την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, το καλοκαίρι του 2021:

  • Έχουν πραγματοποιηθεί, με την οικονομική υποστήριξη της Τράπεζας, πέντε ενημερωτικές αποστολές από την Be-Live σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σάμο, Φούρνους και Καστελόριζο για το ζήτημα της υπογονιμότητας και για τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει η Be-Live σε όσους επιλέγουν να ακολουθήσουν την οδό της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα. Ως αποτέλεσμα των αποστολών αυτών είναι σε εξέλιξη δύο κυήσεις και επιπλέον τέσσερις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, για τις οποίες η Eurobank, μέσω της δωρεάς της προ την Be-Live, καλύπτει όλο το φάσμα των δαπανών φαρμακευτικής αγωγής, αιματολογικών εξετάσεων, υπερήχων εμβρύου, παρακολούθησης και όλα τα νοσοκομειακά έξοδα μέχρι τον τοκετό.
  • Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας η Τράπεζα συνεργάζεται και στηρίζει χρηματοδοτικά την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Από την ενεργοποίηση της Πρωτοβουλίας η γραμμή 11525 έχει δεχτεί περισσότερες από 2.000 κλήσεις για συμβουλευτική υποστήριξη, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο είχε επαναληπτική συχνότητα, καταδεικνύοντας την ουσιαστικότητα της υπηρεσίας μέσω της εμπιστοσύνης των ωφελούμενων προς την Ένωση. Παράλληλα, οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της Ένωσης Μαζί για το Παιδί έχουν πραγματοποιήσει τέσσερα (4) διά ζώσης ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, με μεγάλη συμμετοχή νέων γονιών και εκπαιδευτικών.
  • Κατά το 2021, η Eurobank στήριξε τη λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ», μια πρωτοβουλία της ΜΚΟ Αποστολή για το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. «Στο ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ» μελετούν, απασχολούνται δημιουργικά και σιτίζονται παιδιά 5 – 12 ετών που προέρχονται από ευπαθείς οικογένειες. Επιπλέον, η Αποστολή έχει ήδη αποστείλει ένα σημαντικό αριθμό βρεφικών πακέτων σε οικογένειες στον Έβρο και σε πολύ μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, εφαρμόζοντας εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία επαναξιολογούνται τακτικά βάσει των τοπικών αναγκών και της συνολικής προόδου του Προγράμματος.
  • Τέλος, μέσω του Δικτύου Καταστημάτων Eurobank που εξυπηρετούν τις γεωγραφικές περιοχές του Προγράμματος, διατίθενται τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα με κοινωνική στόχευση και προνομιακούς όρους σε οικογένειες που θα αποκτήσουν/ απέκτησαν παιδί μετά την 1η Απριλίου 2021. Μεταξύ αυτών, η δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για 2 χρόνια για διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς και αεροδιακομιδή σε έκτακτα περιστατικά, αλλά και η δυνατότητα λήψης στεγαστικού δανείου για πρώτη ή κύρια κατοικία με μειωμένο επιτόκιο. Επιπλέον, ο αποταμιευτικός λογαριασμός Μεγαλώνω, επίσης με προνομιακό επιτόκιο και με πρώτη καταβολή στο λογαριασμό του παιδιού από την Τράπεζα (από €50 έως €150).

Περισσότερες πληροφορίες στο Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό | «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» ή στο 211 211 2201.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ESG