Το Twitter προσθέτει ετικέτες και μειώνει την ορατότητα για tweets που συνδέσμους από ιστότοπους ΜΜΕ που σχετίζονται με το ρωσικό κράτος, όπως το Russia Today και το Sputnik.

Η εταιρεία ανέφερε ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την Πέμπτη, έχει δει περισσότερα από 45.000 tweets ημερησίως από άτομα που μοιράζονται συνδέσμους από αυτές τις πηγές, κάτι που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου από ρωσικά κρατικά ΜΜΕ προέρχεται από άτομα που μοιράζονται το υλικό και όχι από τους λογαριασμούς των ίδιων των Μέσων.

Η ετικέτα θα εμφανίζεται αυτόματα σε tweets τα οποία θα περιλαμβάνουν URL από ιστοτόπους που συνδέονται με το ρωσικό κράτος. Το twitter θα μειώσει επίσης την ορατότητα αυτών των tweets, καθώς δεν θα τα συνιστά σε άλλους χρήστες, ενώ θα τα αφαιρέσει και από την κατηγορία «κορυφαία αναζήτηση».

YouTube και Facebook

Είχε προηγηθεί το Σάββατο η απόφαση του YouTube να αποκλείσει πολλά ρωσικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του κρατικά χρηματοδοτούμενου Russia Today, από τη δυνατότητα αποκόμισης εσόδων μέσω των βίντεο που αναρτούν.

Η κίνηση έρχεται λίγο μετά από αντίστοιχη ενέργεια της μητρικής της Facebook, Meta Platforms Inc, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης