Στην έκδοση «πολεμικών ομολόγων» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Ουκρανία προκειμένου να αντλήσει χρήματα από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη μάχη τους κατά της ρωσικής εισβολής.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας υποστήριξε πως σε ένα διάστημα που η χώρα αντιμετωπίζει τον Ρώσο εισβολέα, οι αρχές θα προσφέρουν σε πολίτες, επιχειρήσεις και ξένους επενδυτές τη δυνατότητα να εκφράσουν την συμπαράσταση τους επενδύοντας σε πολεμικά κρατικά ομόλογα για τη στήριξη του προϋπολογισμού της χώρας.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν «θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών του κράτους εν μέσω του πολέμου».

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία των Financial Times, η Ουκρανία έχει οργανώσει μια τηλεφωνική επικοινωνία με ξένους θεσμικούς επενδυτές σήμερα το απόγευμα. Την ουκρανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ειδικός κυβερνητικός επίτροπος για θέματα διαχείρισης δημοσίου χρέους, Γιούρι Μπούτσα.

Η επικοινωνία προφανώς συνδέεται με την δημοπρασία των ομολόγων, που άνευ απροόπτου θα λάβει χώρα αύριο, Τρίτη. Τα πολεμικά ομόλογα θα είναι ετήσιας διάρκειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή