Τα γερμανικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, με τις αποδόσεις να «πέφτουν» κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναβάλει την αύξηση των επιτοκίων μέχρι το επόμενο έτος.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται καθώς οι επενδυτές «συμβιβάζονται» με τις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τους κινδύνους που ενέχει για τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε έως και 14 μονάδες βάσης στο μείον 0,01%, με τους επενδυτές της χρηματαγοράς να εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιανουάριο του 2023. Μόλις στα μέσα του περασμένου μήνα, εκτιμούσαν ότι θα υπάρξουν 2 τέτοιες κινήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, φέρνοντας το επιτόκιο καταθέσεων στο μηδέν για πρώτη φορά από το 2014.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται ώστε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αρχίσουν να περιορίζουν τα μέτρα τόνωσης ενόψει του επικείμενου νέου ρεκόρ στον πληθωρισμό, εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου και των κυρώσεων. Η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε στα υψηλά πολλών ετών εν μέσω της αναταραχής, περιορίζοντας  την κατανάλωση.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου– μεταξύ των πιο ευαίσθητων στην προοπτική χαλαρότερης πολιτικής – υποχώρησε έως και 20 μονάδες βάσης στο 1,51%. Στη Βρετανία υπήρξε υποχώρηση 16 μονάδων βάσης στο 1,25%, ενώ το επιτόκιο των ισοδύναμων ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησε 10 μονάδες βάσης στο 1,72%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή