Σε μπλοκάρισμα των καναλιών που συνδέονται με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik προχωρά και το Υoutube, σε όλη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να ενισχυθούν πλήρως τα συστήματά μας. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο για να λάβουν γρήγορα μέτρ», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

Νωρίτερα, η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook, είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε σήμερα εκ μέρους της εταιρείας ο αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις Νικ Κλεγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία είχε δεχθεί αιτήματα από αρκετές κυβερνήσεις και την Ε.Ε. να λάβει περαιτέρω μέτρα σε σχέση με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στις πλατφόρμες της.

Νωρίτερα σήμερα το Twitter είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει την ορατότητα για tweets από ιστότοπους ΜΜΕ που σχετίζονται με το ρωσικό κράτος, όπως το Russia Today και το Sputnik.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ