Η κοινωνική προστασία απορροφά τη μερίδα του λέοντος από τις κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι άλλες κατηγορίες δαπανών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat.

Το ίδιο παρατηρείται και σε επίπεδο ΕΕ -κατά μέσο όρο- ωστόσο, η Ελλάδα φαίνεται ότι διαφοροποιείται στις άλλες επιμέρους κατηγορίες δαπανών.

Πιο αναλυτικά, κατά μέσο όρο οι χώρες-μέλη της ΕΕ διαθέτουν κατά μέσο όρο το 22% των κρατικών δαπανών γιατις ανάγκες της κοινωνικής προστασίας. Ακολουθεί η υγεία με ποσοστό 8%, οι δημόσιες υπηρεσίες με 6,2%, οι οικονομικές υποθέσεις 6,1%, η παιδεία με ποσοστό 5%, η δημόσια ασφάλεια και προστασία του πολίτη με 1,8%, η άμυνα 1,3%, η θρησκεία και ο πολιτισμός 1,2%, η προστασία του περιβάλλοντος 0,9% και τέλος οι τοπικές υποδομές 0,6%.

Η Ελλάδα δαπανά κατά τι περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την κοινωνική προστασία, ποσοστό 22,5%. Οι οικονομικές υποθέσεις, είναι η αμέσως επόμενη κατηγορία δαπανών με ποσοστό 9,9% στη χώρα, δηλαδή 3,8 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ και ακολουθούν οι δημόσιες υπηρεσίες με ποσοστό 8,4%.

Για την υγεία το κράτος διαθέτει το 6,7% των δαπανών, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και για την παιδεία 4,5%. Το ποσοστό με το οποίο συμμετέχει στις δημόσιες δαπάνες η άμυνα είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 2,6%, ακολουθεί η προστασία του πολίτη με 2,4% (έναντι 1,8% μ.ο. ΕΕ), η προστασία του περιβάλλοντος, σχεδόν δυο φορές όσο ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, στο 1,6% και οι τοπικές υποδομές με ποσοστό μόλις 0,3% του συνόλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ