Η μετοχή της φαρμακευτικής Novavax (NASDAQ:NVAX) έχασε πολύ μεγάλο μέρος των απίστευτων κεφαλαιακών κερδών που αποκόμισε εν μέσω πανδημικής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι έως τα μέσα του 2020 αποτιμάτο στην περιοχή των 5 δολαρίων, αγγίζοντας λίγους μήνες μετά τα 320.

Το επίπεδο των 125 δολαρίων που οριοθετούσε και τη μεγάλου εύρους πλαγιοανοδική κίνηση χάθηκε, δίνοντας παράλληλα και το τελικό χτύπημα στις εναπομείνουσες αγοραστικές θέσεις, μετά από περίπου -75% σε 6 μήνες.

Η αντίσταση των 120 δολαρίων φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρή, σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης, με την επόμενη στάση στην πτώση να φαίνεται στα 53 δολάρια.

Τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρείας, η οποία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απογοητεύει τις προβλέψεις των αναλυτών συνεχίζοντας σε περιοχή ζημιών. Για το δ’ τρίμηνο, υπήρξε επιβάρυνση ανά μετοχή της τάξεως των 11,18 δολαρίων, κατά 520% μειωμένα από τα αναμενόμενα, κυρίως λόγω της τραγικής αποτυχίας για επίτευξη του στόχου πωλήσεων κατά 682%. Όλες οι αποδόσεις ενεργητικού (ROA) ιδίων κεφαλαίων (ROE) και επενδεδυμένου κεφαλαίου (ROIC) παρέμειναν αρνητικές, όπως βεβαίως και τα περιθώρια κερδοφορίας (NPM) και λειτουργικού κέρδους (EBITDA Margin).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News