Ένα από τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν μεγάλη έκθεση στη χρηματαγορά της Ρωσίας, σύμφωνα με την ΕΑΤ (Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών) είναι το ιταλικό UniCredit.

Και με δεδομένη την προβληματική της απομάκρυνσης της χώρας από τον μηχανισμό swift, ενδέχεται τα περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι το 1,6% των συνολικών της κεφαλαίων, να απειληθούν ως προς τη δυνατότητα άμεσης μετακίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή του ιταλικού τραπεζικού ομίλου πιέστηκε ιδιαίτερα στο ταμπλό του XETRA, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έχασε το 1/4 της αξίας της, αντιμετωπίζοντας πλέον την περιοχή των 11,40 ευρώ που συνιστούν και το κάτω όριο της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Τα αντανακλαστικά των αγοραστών είναι κρίσιμα σε αυτό το σημείο, διότι αφενός εάν ενεργοποιηθούν, θα επιβεβαιώσουν την επί ετών αναζητηθείσα εξυγίανση του ομίλου, αφετέρου εάν δεν ενεργοποιηθούν, η μετοχή θα αντιμετωπίσει μπελάδες εισερχόμενη σε αρνητικό έδαφος μετά από σχεδόν 14 μήνες ανόδου, με το επόμενο επίπεδο στηρίξεων να φαίνεται στα 9,50. Η αντίσταση σε αυτό το μοτίβο είναι στα 14,10 ευρώ.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ο όμιλος παρουσίασε καθαρή κερδοφορία 1,53 δισεκ. ευρώ, αυξημένη κατά 152% σε ετήσια βάση, με το περιθώριο κερδοφορίας (NPM) στο 24,25%. Κρίσιμο επίσης φαίνεται το γεγονός ότι επανήλθε σε λειτουργική κερδοφορία, και μάλιστα με απόδοση +1.300% σε σχέση με την περασμένη χρήση, στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News