Με τις τιμές του πετρελαίου σε πολυετή υψηλά και χωρίς καμία πρόβλεψη για σοβαρή αντιστροφή αυτής της επιθετικά ανοδικής τάσης, οι πάλαι ποτέ κραταιές ενεργειακές-πετρελαϊκές μετοχές βρίσκονται στο κέντρο των επενδυτικών προτιμήσεων, είς πείσμα των αρνητικών αποδόσεων όλων των Χρηματιστηρίων διεθνώς.

Και μάλιστα, η γεωστρατηγική κρίση στη Ρωσία επιβαρύνει την ανισορροπία στην προσφορά, μην αμελώντας την ειδική θέση της Ρωσίας ως προμηθευτής ενέργειας, ενώ και οι αποφάσεις του OPEC+ δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Σε αυτη την ειδική συγκυρία, μεγάλα μετοχικά Α/Κ με θεματική τις ενεργειακές μετοχές συνεχίζουν ανοδικά, όπως το μεγάλο XLE της SPDR στη Νέα Υόρκη (Arca) που αποτυπώνει τον αντίστοιχο Δείκτη Energy Select Sector του S&P.

Έτσι, εκείνο συνεχίζει ανοδικά μετά το εκ νέου αγοραστικό σήμα στα 61,20 δολάρια εν είδει επιβεβαίωσης από το overshooting, με επόμενο στόχο τα 72,40 και κοντινή στήριξη τα 66,70. Η έξοδος από τις αγοραστικές θέσεις βρίσκεται κάτω από 58,50 σε κλείσιμο ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News