Την παράδοση όπλων στην Ουκρανία ανακοίνωσε και ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Σάντσεθ είπε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι η Ισπανία θα παραδώσει επιθετικό στρατιωτικό υλικό στην ουκρανική αντίσταση».

Έτσι, η Ισπανία ακολουθεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες έχουν δεσμευτεί να ενισχύουν τη Ουκρανία με αμυντικό εξοπλισμό.

Το Σαββατοκύριακο, η Γερμανία συμφώνησε να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα σε μια ιστορική αλλαγή πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο με ανάρτησή του στο Twitter κατέστησε γνωστό ότι η χώρα στέλνει στην Ουκρανία καύσιμα και πολεμικό εξοπλισμό.

Το προηγούμενο Σάββατο με δική του ανάρτηση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενημέρωνε ότι, μετά από συνομιλίες με τον Εμανουέλ Μακρόν, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα στείλουν όπλα και εξοπλισμό για βοήθεια.

«Μια νέα ημέρα στο διπλωματικό μέτωπο ξεκίνησε με μια συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν. Όπλα και εξοπλισμός από τους συμμάχους μας καταφθάνουν στην Ουκρανία. Η αντιπολεμική συμμαχία λειτουργεί», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στον λογαριασμό του.

Ο Σάντσεθ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ισπανία θα επιδιώξει να διοχετεύσει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μέσω ενός ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αλλαγή πολιτικής της Ισπανίας, η οποία στο παρελθόν ήταν αντίθετη με την απευθείας παράδοση όπλων, θα μπορούσε να φέρει τον ισπανό πρωθυπουργός σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς του εταίρους των Podemos, οι οποίοι αντιτίθενται στην αποστολή όπλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».