Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter χαιρέτισε το ψήφισμα του ΟΗΕ με το οποίο καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και ηχηρά καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η ιστορική ψήφος δεν είναι μόνο έκφραση διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά άμεση απαίτηση να αποσύρει η Ρωσία αμέσως και πλήρως τα στρατεύματά της. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα του ΟΗΕ απαιτεί από τη Μόσχα «άμεσα, πλήρως και άνευ όρων να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από την Ουκρανία και «καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να «αυξήσει τον συναγερμό των πυρηνικών της δυνάμεων».

The results of voting during the 11th emergency special session of the 193-member U.N. General Assembly on Russia’s invasion of Ukraine are seen at the United Nations Headquarters in Manhattan, New York City, U.S., March 2, 2022. REUTERS/Eduardo Munoz

Στοχεύει στη διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Το κείμενο του ψηφίσματος «αποδοκιμάζει» την «επιθετικότητα» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η τελευταία φορά που το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης ήταν το 1982, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Ποιες χώρες απείχαν, ποιες καταψήφισαν

Τριάντα πέντε μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, απείχαν και πέντε χώρες, η Ρωσία, η Συρία, η Λευκορωσία, η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία  καταψήφισαν το ψήφισμα. Ενώ τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, έχουν πολιτικό βαρύτητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα