Η συμπεριφορά της BAIDU Inc. (NASDAQ:BIDU) στη διάρκεια του 2021 απογοήτευσε μεγάλο μέρος επενδυτών, με αποτέλεσμα εκείνοι να μην άκουσαν τα -για άλλο ένα τρίμηνο- καλά εταιρικά αποτελέσματα. Κι αυτό διότι το ανοδικό ράλι της μετοχής (+160%) στις αρχές του 2021 απετέλεσε παγίδα αγοραστών, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα υψηλά της πέριξ των 300 δολαρίων.

Έκτοτε, η μετοχή πλαγιολισθαίνει ώστε να εικάζεται ότι αφενός εκείνοι που ρευστοποίησαν έγκαιρα έστω και με ζημίες κοιτούν με στραβό μάτι τη μετοχή, αφετέρου όσοι δεν είδαν ή δεν πίστεψαν τη διάσπαση του neckline από τον σχηματισμό αντιστροφής ώμων-κεφαλής, ακόμα ψάχνουν κατάλληλο σημείο εξόδου. Το σήμα short στα 229 δολάρια από την επιβεβαίωση του εν λόγω σχηματισμού είναι εν ισχύ, με τη μετοχή να συνεχίζει πλαγιοπτωτικά με στόχο τα 135.

Η περιγραφείσα αδιάφορη εικόνα της μετοχής επιβεβαιώθηκε και από τα μειωμένα -έως ανύπαρκτα- αντανακλαστικά των επενδυτών, που παρά την αύξηση 9% του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση και την επιστροφή 615 εκατ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο (1,2 δισ. το 2021) από επαναγορές ιδίων, δεν κατάφεραν να προπεράσουν τα 172, που συνιστούν και την αντίσταση στον πλαγιοπτωτικό σχηματισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News