Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς αν και έλαβαν σημαντικές στηρίξεις τόσο από το ράλι ανόδου της Wall Street, όσο και από το νέο άλμα του πετρελαίου, η κατάσταση στην Ουκρανία εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά το επενδυτικό αίσθημα.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε 0,7% υψηλότερα στις 26.577,27 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 1.881,80 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1,61%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 2.747,08 μονάδες.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με το Shanghai Composite να υποχωρεί οριακά στις 3.481,11 μονάδες ενώ ο Shenzhen διολίσθησε κατά 1,087% στις 13.201,82 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,51%.

Αρνητικά στους κινεζικούς δείκτες επέδρασε επίσης και η νέα έρευνα που έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης της δραστηριότητας των κινεζικών υπηρεσιών τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη Caixin/Markit Services Purchasing Managers’ Index (ΡΜΙ) να βρίσκεται στις 50,2 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδες τον Ιανουάριο.

Το Brent ξεπέρασε για λίγο τα 118 δολάρια

Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις στην αγορά πετρελαίου, με τις τιμές του αργού να εκτοξεύονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, εν μέσω της κλιμάκωσης του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στις ασιατικές αγορές, τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 3,6% στα 116,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ βρέθηκαν λίγο νωρίτερα ακόμη και στα 118,22 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν επίσης άνοδο 3,68% στα 114,67 δολάρια το βαρέλι.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας έχει προειδοποιήσει ότι η παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια είναι υπό απειλή, και η προγραμματισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων αργού από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, δεν θα μειώσει τους φόβους της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές