Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς έλαβαν ισχυρή ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο, ο οποίος αποτύπωσε το νέο άλμα του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,79% στις 33.891 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,86% στις 4.386 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,62% στις 13.752 μονάδες.

Η Wall Street έλαβε σημαντικές στηρίξεις από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τόσο για το αμερικανικό αργό όσο και για τα διεθνή συμβόλαια αναφοράς Brent να σημειώνουν κέρδη περίπου 6%. Το West Texas Intermediate βρέθηκε στα 111 δολάρια και το Brent στα 112 δολάρια.

Η κίνηση έχει στηρίξει τις ενεργειακές μετοχές, με την Exxon και τη Chevron να κλείνουν με άνοδο περίπου 3% η καθεμία. Ωστόσο, το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος έχει επίσης αυξήσει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

Επίσης, οι μετοχές της Ford σημείωσαν άνοδο 8,3% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και παλαιού τύπου σε δύο ξεχωριστές μονάδες.

Πάντως, την αγορά επηρεάζει και η τελευταία δήλωση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος βλέπει αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να εντείνει την αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street