Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα προέβλεψε ότι οι δυτικές κυρώσεις θα οδηγούσαν τη χώρα του σε παρατεταμένη οικονομική κρίση και ζήτησε μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία .

«Η κρίση θα είναι πιο σοβαρή για τουλάχιστον τρία χρόνια. Πάρτε την κρίση του 1998 και πολλαπλασιάστε την επί τρία», είπε ο κ. Ντεριπάσκα, ο μεγιστάνας των πρώτων υλών που ίδρυσε τον ρωσικό γίγαντα αλουμινίου Rusal, σε μια διάσκεψη αφιερωμένη στην οικονομική ανάπτυξη της Σιβηρίας.

Περιέγραψε τις κυρώσεις ως ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε αποκόψει τη Ρωσία από τη Δύση.

Η Ρωσία μπορεί να βγει από την κρίση, αλλά μόνο εάν τελειώσουν οι μάχες στην Ουκρανία, πρόσθεσε. «Το κύριο και πρώτο βήμα είναι η επίτευξη ειρήνης σε συμβιβαστική βάση», είπε ο κ. Ντεριπάσκα, σύμφωνα με βίντεο της διάσκεψης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Αρκετοί Ρώσοι μεγιστάνες έχουν αποστασιοποιηθεί από την απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, καθώς οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις έχουν διαταράξει τις δραστηριότητές τους και τους άφησαν στην τύχη τους.

Την Τετάρτη, ο συνάδελφος δισεκατομμυριούχος του κ. Ντεριπάσκα, Ρομάν Αμπράμοβιτς, είπε ότι θα πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσέλσι FC και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή