Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal σταμάτησε να δέχεται νέους χρήστες στη Ρωσία την Τετάρτη λόγω των τρεχουσών συνθηκών, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

H PayPal, η οποία επιτρέπει μόνο διασυνοριακές συναλλαγές από χρήστες στη Ρωσία, είχε ήδη μπλοκάρει ορισμένους χρήστες και ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας μετά από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο Reuters την Τετάρτη, ο υφυπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας Αλεξάντερ Μπορνιάκοφ κάλεσε την PayPal να λάβει πιο σκληρά μέτρα και να σταματήσει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία της στη Ρωσία.

«Εάν η PayPal υποστηρίζει τις δημοκρατικές αξίες, θα πρέπει να φύγει από τη Ρωσία», είπε.

Εκπρόσωπος της PayPal απάντησε ότι η εταιρεία, όπως και πολλοί από τους ομολόγους της, εξακολουθεί να διερευνά ενεργά τις συνέπειες των κυρώσεων.

Οι εταιρείες καρτών πληρωμών με έδρα τις ΗΠΑ, Visa, Mastercard και American Express, μαζί με τους παρόχους πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου Apple Pay και Google Pay, έχουν αποκλείσει πολλά ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως συνέπεια των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ρωσία: Απαγόρευση ρευστοποίησης assets από ξένους επενδυτές

Την Τρίτη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε τη δρομολόγηση προσωρινής απαγόρευσης προς τους ξένους επενδυτές που θα θελήσουν να ρευστοποιήσουν τα assets τους στην εγχώρια αγορά.

Ήταν κάτι που φοβόντουσαν οι διεθνείς αναλυτές επισημαίνοντας πως τα σχέδια εξόδου των ξένων θεσμικών μπορεί να μην μπορούν πρακτικά να εφαρμοστούν με κίνδυνο να χάσουν τα χρήματα των επενδύσεων τους.

Έτσι, τα σχέδια εξόδου από τη Ρωσία και τις επενδύσεις στην αγορά της που έσπευσαν να ανακοινώσουν κάποιες εταιρείες, όπως η BP, και μεγάλοι παίκτες όπως το κρατικό fund της Νορβηγίας, φαίνεται πως θα μείνουν στα… χαρτιά, χωρίς να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή