Με πολύ υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα ο ΓΔ κατέγραψε την 4η πτωτική στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις, με αποκλειστικό καταλύτη στην πτώση τη γεωστρατηγική κρίση στην Ουκρανία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παραβιάστηκε η τελευταία στήριξη των 860 μονάδων που οριοθετούσε την τετράμηνη πλαγιοανοδική φάση, έτσι ώστε να εξαπλώνονται δικαιολογημένοι φόβοι για την επέλευση βαθύτερης διόρθωσης προς την περιοχή των 810.

Ιδανικά ο ΓΔ θα πρέπει να επανέλθει άμεσα τουλάχιστον πάνω από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας, ήτοι πάνω από 870 μονάδες, καθώς έχει πλέον εισέλθει σε αρνητικό έδαφος, με τη διάσπαση να συνοδεύεται από την προαναφερθείσα πολύ υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 177 εκατ. ευρώ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για άλλη μία φορά ήταν η μετοχή της 3Ε (-5,93%) που σημείωσε την 7η πτωτική ημέρα στις τελευταίες 8, έχοντας μάλιστα χάσει κάθε επαφή με την ανοδικότητά της.

Αρνητική έκπληξη απετέλεσε και η συμπεριφορά της μετοχής της ΔΕΗ, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, διότι έκλεισε στο -4,43% με υψηλότατους όγκους 4 φορές ανώτερους του μεσοσταθμικού (19,22 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν κρίσιμες υποστηρικτικές αγορές στην περιοχή των 7,70 που συνιστούσε και το κάτω όριο του βραχυπρόθεσμου momentum από όπου θα μπορούσε να βγει μια ισχυρή ανοδική αντίδραση έως και τα 8,60.

Από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 21 έκλεισαν πτωτικές, επί συνόλω 79 έναντι 37, ενώ άξια λόγου ήταν η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στο χρηματιστήριο παραγώγων, με μπροστάρη τα ΣΜΕ της ΕΤΕ που άγγιξαν τα 44 εκατ. ονομαστική αξία.

Για τη συνέχεια, σε ενδιαφέροντα σημεία βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές με τη καλύτερη συμπεριφορά να έχουν οι ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ, οι μετοχές του ΜΥΤΙΛ, του ΟΠΑΠ, της ΕΛΧΑ και των περισσοτέρων της πληροφορικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News