Η Epic Games ανακοίνωσε την εξαγορά της μουσικής πλατφόρμας Bandcamp. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών «η Bandcamp θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ένα ανεξάρτητο marketplace και μουσική κοινότητα», αλλά με τη διαφορά ότι πλέον θα έχει την ευχέρεια να εκμεταλλεύεται τα μέσα της Epic για να επεκτείνεται διεθνώς και να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά.

Σε ανάρτηση του συνιδρυτή και CEO του Bandcamp, Ίθαν Ντάιμοντ, τονίζεται επιπλέον ότι η βασική συμφωνία για τους καλλιτέχνες δεν θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον. «Θα εξακολουθείτε να έχετε τον ίδιο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο προσφέρετε τη μουσική σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συνεργασία τον δύο πλευρών, σύμφωνα με τον Ντάιμοντ, θα είναι κυρίως «στο παρασκήνιο» ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη επιλογών προώθησης προϊόντων και εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής, εφαρμογές για κινητά και livestreaming, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Σημειώνεται ότι η Epic είναι περισσότερο γνωστή σαν η δημιουργός του παιχνιδιού Fortnite αλλά και δημιουργός της Unreal game engine, ενώ έχει προχωρήσει και σε εξαγορές εκτός του χώρου του gaming όπως αυτή της εφαρμογής ομαδικής βιντεοσυνομιλίας Houseparty. Το τελευταίο διάστημα έγινε ευρύτερα γνωστή λόγω της αντιπαράθεσης με την Apple για τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής στο App Store.

Το Houseparty εξαγοράστηκε το 2019 και τελικά «έκλεισε» πέρυσι, ενώ η ομάδα των προγραμματιστών παρέμεινε στο δυναμικό της Epic, στοιχείο που δείχνει ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για επέκταση στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, το Bandcamp δείχνει να είναι μια διαφορετική περίπτωση με σημαντική βάση χρηστών αλλά και διαφορετικό οικονομικό μοντέλο λειτουργίας σε σχέση με το Houseparty, καθώς θεωρείται μία ιδιαίτερα αγαπητή εναλλακτική απέναντι στις γνωστές μουσικές πλατφόρμες, με μικρότερο έλεγχο και προμήθειες για τους καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή