Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ, με το Κογκρέσο να επιδιώκει να περάσει έναν τέτοιο περιορισμό για να τιμωρήσει το Κρεμλίνο για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Συνομιλίες διεξάγονται εντός της κυβέρνησης και με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια κίνηση στους Αμερικανούς καταναλωτές και στον παγκόσμιο εφοδιασμό, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Οι αριθμοί

Το ρωσικό πετρέλαιο αποτελούσε μόνο το 3% περίπου του συνόλου των παραλαβών αργού από τις ΗΠΑ πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι εισαγωγές ρωσικού αργού από τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής το 2022 έχουν πέσει στον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό από το 2017, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών Kpler.

Αν συνυπολογιστούν και άλλα προϊόντα πετρελαίου -όπως το μαζούτ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βενζίνης και ντίζελ-, η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8% των εισαγωγών πετρελαίου το 2021, αν και αυτές οι ποσότητες κινούνται επίσης χαμηλότερα τους τελευταίους μήνες .

Η μείωση της κατανάλωσης ρωσικών ορυκτών καυσίμων δεν είναι η μόνη κίνηση που εξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Άτομο με γνώση των διαβουλεύσεων σημείωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται ήδη σε μια εκτεταμένη οικονομική κρίση, με το ρούβλι να σημειώνει «βουτιά», τις χρηματιστηριακές συναλλαγές να έχουν σταματήσει και το κρατικό και εταιρικό χρέος να έχει πληγεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή