Στην τιμή… ευκαιρίας στα 141 εκατ. δολάρια «έκλεισε» τελικά η πώληση της μεγαλύτερης έπαυλης στις ΗΠΑ, μια πολυσυζητημένη δημοπρασία που είχε απασχολήσει τα διεθνή media δεδομένης της αξίας του ακινήτου που βρίσκεται στο θρυλικό Bel Air του Λος Άντζελες. Πάντως, φαίνεται πως η διαδικασία έπεσε και αυτή θύμα του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι Ρώσοι ολιγάρχες φοβήθηκαν να συμμετέχουν.

Η… μία και μοναδική έπαυλη που φέρει την χαρακτηριστική ονομασία «The One» είχε αρχική τιμή στα 295 εκατ. δολάρια, παρά το γεγονός πως λίγα χρόνια πριν ο ιδιοκτήτης της, ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγής και νυν μεγαλοεργολάβος, Νάιλ Νιάμι, είχε φτάσει να ζητά 500 εκατ. δολάρια.

Τελικά η υψηλότερη τιμή στην δημοπρασία που διεξήχθη ήταν στα 126 εκατ. δολάρια, που μαζί με το κόστος της προμήθειας ανεβάζει το τελικό κόστος της αγοράς στα 141 εκατ. δολάρια.

Πηγή: CNBC

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μακράν το πιο ακριβό ακίνητο που έχει πουληθεί ποτέ στις ΗΠΑ μέσω δημοπρασίας, δύο φορές πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ, αν και δεν κατάφερε τελικά να «σπάσει το αμερικανικό ρεκόρ στο real estate των 238 εκατ. δολαρίων που είχε δώσει ο επιχειρηματίας Κέν Γκρίφιν για ένα penthouse στο Μανχάταν, της Νέας Υόρκης, το 2019 ή τα 177 εκατ. δολάρια που πρόσφερε, τον περασμένο Οκτώβριο, ο venture capitalist Μαρκ Άντρεσεν για μια υπερπολυτελή οικία στο Μαλιμπού.

Ο αγοραστής του «The One»δεν έγινε σε πρώτη φάση γνωστός, όμως αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Πάντως, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από Κινέζους και Ρώσους κροίσους και μέλη βασιλικών οικογενειών της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα, ο κάθε ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει μια εγγύηση ύψους 250.000 δολαρίων προκειμένου να περιηγηθεί στην έπαυλη και να μπορεί να συμμετέχει στην δημοπρασία. Φαίνεται, ωστόσο, πως τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επηρέασαν την δημοπρασία κρατώντας τελικά μακριά τους Ρώσους ολιγάρχες, η παρουσία των οποίων θα ανέβαζε την τιμή.

Πηγή: CNBC

Ο Νιάμι χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια για να ολοκληρώσει το σπίτι των ονείρων του, αν και τελικά τα οικονομικά του τον πρόδωσαν με αποτέλεσμα να αναγκαστεί πέρυσι να κηρύξει δημοπρασία.

Το «The One» βρίσκεται σε μια κτήμα 3,8 στρεμμάτων, το οποίο περιστοιχίζεται με τάφρο για περισσότερη ασφάλεια, έχοντας υπέροχη θέα στο κέντρο του Λος Άντζελες, αλλά και μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό. Διαθέτει 21 υπνοδωμάτια και 49 μπάνια, μαζί με κινηματογραφική αίθουσα χωρητικότητας 40 ατόμων, ντισκοτέκ, spa, αίθουσα μπόουλινγκ και κελάρι με 10.000 μπουκάλια εκλεκτών κρασιών. Διαθέτει επίσης επτά πισίνες, γκολφ και γκαράζ 30 αυτοκινήτων.

Πηγή: CNBC

Ανασχετικός παράγοντες για τους αγοραστές ήταν επίσης το γεγονός πως η έπαυλη δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% και πως στερείται κάποιων πιστοποιητικών διαμονής, που μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο και διαδικασία για να εκδοθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή