Λίγες αλλά αξιοσημείωτες οι περιπτώσεις δυτικών εταιρειών που επιλέγουν να παραμείνουν στη Ρωσία κόντρα στις δυτικές κυρώσεις και το δικαιολογημένο αντιρωσικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, κυρίως για εύλογους οικονομικούς και στρατηγικούς λόγους. Στη λίστα προστέθηκε και η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ χονδρικής Metro AG, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται εσωτερικό σημείωμα του γερμανικού ομίλου, η εταιρεία αποφάσισε να παραμείνει στη Ρωσία επικαλούμενη τις σοβαρές επιπτώσεις για τους 10.000 εργαζομένους που αριθμεί, όπως και τους συνεργαζόμενους λιανεμπόρους που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. κυρίως μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Όλοι αυτοί «βασίζονται σε εμάς. Προσφέρουμε τρόφιμα στον πληθυσμό» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οπότε «για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας στη Ρωσία» εξηγεί η Metro AG.

Σημειωτέον πως η γερμανική εταιρεία με έδρα το Ντίσελντορφ διαθέτει 93 cash and carry καταστήματα χονδρικής στη Ρωσία. Μάλιστα, το ρωσικό της τμήμα ήταν ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον κερδοφόρα για την Metro AG. Ενδεικτικά την προηγούμενη δημοσιονομική χρονιά, η δραστηριότητα της στην Ρωσία της απέφερε το 10% των εσόδων της και περίπου το 70% του λειτουργικού της κέρδους.

Πάντως, η απόφαση αυτή αφορά και την παρουσία της εταιρείας στην Ουκρανία, όπου αριθμεί 26 καταστήματα χονδρικής. Στο σημείωμα η διοίκηση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τους 3.400 εργαζομένους της στην Ουκρανία και τις οικογένειες τους και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν, υπό τόσο δύσκολες συνθήκες, ώστε να κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά, όπου είναι εφικτό και να λειτουργούν όσο είναι δυνατόν για να καλύπτουν τις ανάγκες του βαλλόμενου πληθυσμού της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή