Μετά από 8 εναλλαγές προσήμων, ο ΓΔ κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος και μάλιστα στα υψηλά ημέρας, καθώς αμβλύνονται οι φόβοι για εκτράχυνση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Με δεδομένο ότι η τρέχουσα γεωστρατηγική κρίση παραμένει ο μοναδικός καταλύτης της κατευθυντικότητας, τόσο στο ΧΑ όσο και στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια, οι επενδυτές επηρεάζονται από την οποιαδήποτε θετική ή αρνητική εξέλιξη, πράττοντας αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ κράτησε το επίπεδο των 830 μονάδων από όπου βγήκε μία πρώτη αναγνωριστική ανοδική αντίδραση, ενώ και η συμπεριφορά στις 860-862 επιβεβαιώνει την τεχνική εικόνα.

Προς το παρόν, το εύρος 830-860 παραμένει το πιο πιθανό σενάριο και οποιαδήποτε κίνηση, ιδανικά με όγκους, άνω των 870 αυξάνει εκθετικά τις πιθανότητες μίας κίνησης τύπου V και άμεσης επαναφοράς του Δείκτη στην περιοχή των 900.

Άλλο είναι το ζήτημα της επιθετικής κίνησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργεί έντονες ανησυχίες σχετικά με τον ήδη υψηλό πληθωρισμό και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κεντρικές τράπεζες. Και αυτό διότι οι φόβοι για υφεσιακές πιέσεις από την επικείμενη διαταραχή τόσο στο χρηματοοικονομικό σύστημα όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα, αναγκάζουν τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής να αναθεωρήσουν την συσταλτική πολιτική που επέρχετο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το πολυπαραγοντικό του θέματος, σε συνδυασμό με τις αντίρροπες δυνάμεις, αναζωπυρώνουν τη διστακτικότητα των επενδυτών, άρα και τη μεταβλητότητα στο ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News