Με βοήθεια από τα άριστα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου της εταιρείας, η μετοχή της Kroger (NYSE:KR) υπεραπέδωσε στο +11.6%, πιάνοντας με ακρίβεια τον στόχο από το αγοραστικό σήμα που έδωσε λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αναλυτικότερα, η μετοχή κατάφερε την 1η Μαρτίου να μπει σε ζώνη υπεραγοράς με την ανοδική διάσπαση των 47,70 δολαρίων, και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαίωσε το overshooting στα 47,50. Έτσι, άνοιξε τον δρόμο για τα 55,50, τα οποία επετεύχθησαν ακαριαία με την ανακοίνωση των 0,78 δολαρίων κέρδη ανά μετοχή (EPS, Earnings per share), εμφανώς ανώτερα των αναμενομένων κατά 23,15%.

Σε αυτήν τη φάση και σε θέση square, αναμένεται μια επαναφορά προς τα 50,75-50,25, όπου φαίνονται στημένες αγορές που θα ακολουθήσουμε, με έξοδο από αγοραστικές θέσεις κάτω από 43 δολάρια σε κλείσιμο εβδομάδας.

Η εταιρεία κατάφερε για το 2021 αύξηση κύκλου εργασιών στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 7,5% σε ετήσια βάση, με τις πωλήσεις λιανικής σε οπωροκηπευτικά να αγγίζει το +3,5%, ενώ στο δ’ τρίμηνο καταφέρνει από το διαδικτυακό εμπόριο 105% μεγέθυνση της κίνησης. Το καλύτερο όλων ήταν ότι τα ανακοινωθέντα θετικά αποτελέσματα συμπεριέλαβαν γενναία αναπροσαρμογή στο κόστος ενέργειας λόγω των εξελίξεων, ώστε να αποτυπώνουν όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News