Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται κατά των Ρώσων ολιγαρχών, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υποχωρήσει στον πόλεμό του στην Ουκρανία, κατασχώντας σούπερ γιοτ και άλλα πολυτελή ακίνητα από δισεκατομμυριούχους που βρίσκονται στους καταλόγους κυρώσεων.

Η Ιταλία από την Παρασκευή έχει κατασχέσει 143 εκατομμύρια ευρώ σε πολυτελή γιοτ και βίλες σε μερικούς από τους πιο γραφικούς προορισμούς της, όπως η Σαρδηνία, η ακτή της Λιγυρίας και η λίμνη Κόμο.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να σταματήσουμε την επίθεση του Πούτιν, φέρνοντάς τον στο τραπέζι, και αυτό δεν θα γίνει με όμορφο τρόπο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο στην ιταλική κρατική τηλεόραση, ανακοινώνοντας τα σχέδια της Ιταλίας να ξεκινήσει τις κατασχέσεις περιουσίας που ανήκει σε ολιγάρχες κοντά στον Πούτιν.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κινήθηκε γρήγορα καταλαμβάνοντας το σούπερ γιοτ «Lena» που ανήκε στον Gennady Timchenko, έναν ολιγάρχη κοντά στον Πούτιν, στο λιμάνι του San Remo, το 65 μέτρων “Lady M” που ανήκει στον Alexei Mordashov στην κοντινή Imperia, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και βίλες στην Τοσκάνη και το Κόμο.

Η βίλα του Ρωσο-Ουζμπέκου μεγιστάνα των επιχειρήσεων, Αλισέρ Ουσμάνοφ, κατασχέθηκε κατά μήκος της Σμαραγδένιας Ακτής στη βόρεια Σαρδηνία, εδώ και καιρό η «παιδική χαρά» των πλουσιότερων στον κόσμο, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων LaPresse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ