Οι πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες που χρησιμοποιούν τα συστήματα πληρωμών Visa και Mastercard θα σταματήσουν να λειτουργούν στο εξωτερικό μετά τις 9 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι ορισμένοι τοπικοί δανειστές στρέφονται πλέον προς το σύστημα πληρωμών UnionPay της Κίνας.

Η απαγόρευση στο εξωτερικό ισχύει επίσης για κάρτες που εκδίδονται από τοπικές θυγατρικές ξένων τραπεζών, ανέφερε η τράπεζα.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των αμερικανικών εταιρειών πληρωμών Visa Inc και Mastercard Inc ότι ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Δύση στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η κεντρική τράπεζα πρόσθεσε ότι πολλές ρωσικές τράπεζες σχεδιάζουν να εκδώσουν κάρτες χρησιμοποιώντας το UnionPay, ένα σύστημα, το οποίο όπως αναφέρει, λειτουργεί σε 180 χώρες.

Ενώ αρκετές ρωσικές τράπεζες χρησιμοποιούν ήδη το UnionPay, άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Sberbank και της Tinkoff, θα μπορούσαν να αρχίσουν να εκδίδουν κάρτες που συνδυάζουν το εγχώριο σύστημα πληρωμών Mir της Ρωσίας με το UnionPay, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή